Kinderen

Viering Eerste Heilige Communie Sint Jorisparochie in 2019

Sint Georgiusbasiliek
Zondag 26 mei 10:00 uur

“Laat de kinderen tot Mij komen”, sprak Jezus (Matteüs 19, 14). Iedereen hoort erbij, de kinderen ook. ………sterker nog: juist zij horen erbij, want wat kunnen grote mensen wel niet leren van kinderen! In onze parochie horen de kinderen er ook bij.
Speciaal voor hen zijn er de volgende vieringen:

♦  Kinderkerk

Schema kinderkerk voorjaar 2019  [klik hier]

[gdl_gallery title=”KinderKerk” width=”96″ height=”63″]
De kinderkerk is een viering voor jonge kinderen waarin in een gemoedelijke sfeer Bijbelverhalen worden verteld en liedjes worden gezongen. De kinderen mogen een kaarsje aansteken, iets meenemen voor de Boodschappenmand en voor de jarigen wordt gezongen. Er is een pauze waarin de kinderen bij een glas ranja iets knutselen of een kleurplaat maken terwijl de ouders een kop koffie drinken. De kinderkerk is er voor kinderen vanaf 3 jaar en hun (groot) ouders. Een mooie manier om kinderen vertrouwd te maken met de verhalen over God en Jezus, met bidden en zingen, met samen vieren, zeven maal per jaar– niet in de zomervakantie – in ’t Saam naast de Sint Jozefkerk, om 11.30u. Het duurt een uurtje.

♦  Kinderwoorddienst

In de kinderwoorddienst wordt het evangelieverhaal van de betreffende zondag aan de kinderen verteld en uitgelegd op hun eigen niveau. Dit gebeurt in een aparte ruimte, namelijk in de dagkapel. Tijdens de collecte gaan de kinderen weer terug naar hun ouders in de kerk, zodat de kinderen die de Eerste Heilige Communie hebben gedaan deel kunnen nemen aan de communie. Kinderen vanaf ongeveer 6 tot en met 15 jaar gaan graag naar de kinderwoorddienst! Er is in onze parochie maandelijks een kinderwoorddienst, in de Sint Georgiusbasiliek op zondagmorgen om 10:00 uur.
Voor actuele data zie [vieringenrooster]