St.-Jorisparochie  -  Almelo
Links

Links

Nederlandstalige Links »

WebAdresOmschrijving
aartsbisdomNieuws en actualiteiten van het Aartsbisdom Utrecht
aartsbisdom jongJongerenactiviteiten binnen het Aaartsbisdom Utrecht.
(kampen, wereldjongerendagen, etc.)
archimonOp deze site kunt u o.a. het vele werk van de architect Wolter te Riele bekijken. De St.-Georgius is zijn eerst gebouwde kerk.
berneboekDe website voor het religieuze boek
bidmeeIn deze digitale kapel kunt u bidden voor de noden van mensen en een kaarsje opsteken.
bijbel en cultuurPrachtig uitgewerkte site met daarop de bijbelboeken die opnieuw naar het Nederlands zijn vertaald. Tevens een geavanceerde opzoekfunctie.
bijbel downloadDe complete Bijbel in audioversie als MP3-bestand. Het is mogelijk elk fragment van de bijbel in voorgelezen vorm te downloaden. De Bijbel met circa 1.400 geluidsbestanden wordt uniek in de wereld genoemd.
bijbel en koran18 verhalen uit de bijbel en koran worden naast elkaar gezet en met elkaar vergeleken.Tevens zijn de gehele bijbel en koran te raadplegen.
bijbel willibrordDagelijks leesrooster van de Bijbel. Tevens vind u de Willibrord vertaling van de Bijbel naast de nieuwe vertaling. Ook een opzoekfunctie voor het zoeken van bepaalde woorden in de Bijbel.
boogCatalogus van religieuze boeken, video's en DVD's.
christendomDeze pagina toont een grote hoeveelheid interessante links
colombaColomba is een stichting - zonder winstoogmerk - met als doel te voorzien in goede lectuur, passend in elk katholiek gezin.
cordaidKatholieke hulporganisatie die zich met name richt op ontwikkelingssamenwerking.
dag van het jodendomDe jaarlijkse Dag van het Jodendom is door de Nederlandse bisschoppen vastgesteld op 17 januari. In 2008 was in katholiek Nederland voor het eerst een speciale Dag aan het Jodendom gewijd. Dit initiatief is een logisch uitvloeisel van het beleid dat de bisschoppen in de afgelopen twaalf jaar gevoerd hebben.
dare2gosite biedt: stages, vrijwilligerswerk, uitwisselingen. Ontmoet inspirende mensen en andere culturen. Draag zelf je steentje bij aan een betere wereld
documenten RK-KerkOp deze site kunt u veel documenten vinden van de RK.-Kerk.
friezenkerkKerk voor Nederlanders in Rome. Deze staat in de buurt van het Sint Pietersplein. Wanneer u via onderstaande link de site bezoekt ziet u de H.Mis die werd bezocht tijdens de romereis vanuit de Georgiusparochie http://www.friezenkerk.com/index.php/2006/oktober-2006/636-28ste-zondag-door-het-jaar
heb 't lefMultimediale basisschoolmethode voor het vak levensbeschouwing
heiligenVan ruim 4400 heiligen wordt hier de (etymologische) achtergrond beschreven door DrieS van den Akker s.j. (docent te Delft). Tevens staan er veel andere katholieke begrippen uitgelegd.
dierbare herinneringenWilt u een digitale gedenkplaats maken voor een dierbare overledene? Deze site kan u daarbij helpen.
justitia & paxdeze organisatie adviseert de bisschopen op het gebied van mensenrechten en is actief in de bewustwording van de katholieke achterban
katholiek.nlKatholiek.nl is ervoor om het (katholieke) geloof op internet op een excellente manier te presenteren. We doen dit op verschillende manieren en we zoeken steeds nieuwe wegen om het katholieke geloof, leer, leven en cultuur op het web aan je door te geven. Bijvoorbeeld •duizenden pagina’s achtergrondinformatie over geloof en samenleving •actualiteiten, opinie en activiteiten uit kerk en samenleving •een online gebedenboek •en nog veel meer ...
katholiek gezinInfo over officiële r.k-visie over huwelijk, seksualiteit, opvoeding en gezin.
katholiek jongSite voor jonge katholieken
katholiek levenGeloof, hoop en liefde in de Katholieke Kerk.
Geeft je inspiratie voor je dagelijkse leven.
kerkbalansDe landelijke site van de jaarlijkse actie kerkbalans.
latijnse liturgieVereniging die zich o.m. ten doel stelt de liturgie op een waardige wijze te vieren.
lourdesOfficiële site van het bedevaartoord Lourdes. Ook in het Nederlands kunt u een heleboel informatie lezen over deze bijzondere plek. Tevens zijn er live beelden van diverse plaatsen in Lourdes te zien.
lourdes bedevaartenGeeft informatie over de reis- en verblijfmogelijkheden bij bedevaarten naar Lourdes
Meldpunt RKKOp deze website kunt u informatie vinden over: wat onder grensoverschrijdend gedrag wordt verstaan en hoe u grensoverschrijdend gedrag kunt melden binnen de R.K.-kerk.
taizeTaizé in Nederland; oecumenische samenwerking
vaticaan kijkenEen digitaal naslagwerk over de kleinste grootmacht ter wereld: het vaticaan. Zeer de moeite waard om goed geïnformeerd te zijn over het Vaticaan.

 

Anderstalige Links »

WebAdresOmschrijving
codex sinaiticusCodex Sinaiticus is een van de belangrijkste boeken in de wereld. Handgeschreven ruim 1600 jaar geleden, het manuscript bevat de christelijke Bijbel in het Grieks, met inbegrip van de oudste volledige exemplaar van het Nieuwe Testament.
pope2youOp de website kunnen jongeren onder meer via Facebook ‘vrienden’ worden met de paus. De paus schrijft zelf nog geen berichten op deze sociale netwerksite, maar jongeren kunnen daar al wel kennismaken met zijn ideeën, foto’s bekijken, boodschappen ontvangen en discussiëren. De site is o.a. in het Engels en Duits.
vaticaanOp deze site kunt u veel informatie vinden over de Heilige Stoel en is te lezen in 6 wereldtalen waaronder Engels, Duits en Frans.
vaticaan archiefHier kunt u een heleboel archiefmateriaal van het Vatcaan bekijken.U vind er unieke documenten o.a. pauselijke bullen. In 5 wereldtalen.
vaticaan nieuwsDeze italiaans en engelstalige website is naastkrant, TV en radio, het nieuwe medium waarmee het vaticaan activiteiten en meningen wereldkundig wil maken.
vaticanstateGeeft veel nuttige informatie voor pelgrims en toeristen die het vaticaan willen bezoeken in het eng-fr-du-spaans en italiaans.
vaticaan virtueelDeze site geeft u een prima beeld van de Sint Pieter middels een virtuele rondgang.
videoverslagen RomeHier ziet u nieuwe korte filmpjes over actualiteiten uit het vaticaan.
zenitHier vind u nieuws over paus en de internationale kerk in diverse europese talen w.o. Engels en Duits.

 

Geef een reactie

Call Now ButtonPastorale Hulp en Overlijden